2008

+
Dansväxthuset "What's left"
Födelsedagsfirande
Musikalaudition i Umeå
Auditiontrip till Linköping(Danslinjen) och Sthlm
Turné till Paris och Chartre med Dansväxthuset
Turkiet med Carro
Tejp-läger i Övik med Frida
Telefonsamtal från Sofia från Danslinjen
Flytt till Linköping
Greklandsemester med familjen
Helg i Skellefteå
Syskondagar i Oslo
Festande och mysande i den nya staden
Föreställning och uppvisningar
Julstämning och shoppande
Julutgångar och reunions
Julfirande

Orkar inte dra alla minus, men det är helt klart fler + and that's what counts. Så.. ett bra år :)


This is me now, see you guys next year!

Ett dygn, två timmar och en skottsekund kvar

Året lider mot sitt slut, så är det, inget att göra åt. Har en härlig tid här uppe i ödemarken, så kunde inte avslutas så mkt bättre. Hörde på radion att dom ska slänga in en skottsekund precis vid tolvslaget, pga av jordens rotation och annat svammel.. Kan det stämma?!

Jag har planer för mitt liv nu! Det känns skitskönt att veta vad jag vill, har inte känt mig såhär säker nångång förut. Och som sagt hade jag trott att det skulle ta flera år till innan jag skulle få det där "ding-ljuset".. Men äntligen har jag ett konkret svar på "vad jag vill bli när blir stor". Finns numera två alternativ, och båda yrkena är lockande på var sitt sätt.. Det är för bra för att vara sant, jag är peppad på mitt vuxna liv. Hihi B)

Sjöng förresten på en gudstjänst på annandan i vår lilla by - jag, syskonen och morsan var med och spelade. Hallelujah, Min bön - Peter Jöback och Hey baby - Stephen Marley. Har man en minut över kan jag rekommendera att ta ett lyss, för dom är väldigt fina.

http://www.youtube.com/watch?v=ENo5wDhYr4I&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=CstV7P_wEH4
http://www.youtube.com/watch?v=KkJxcjSrcl





Dan före dan före dan

Idag har jag bara slappat, köpt den sista julklappen, tränat, duschat och ätit sjukt god mat. Lov, ljuva lov! Snart ska vi klä julgranen, klyschigt som det låter..

Vilken skillnad det är att vistas i Norrland alltså.. Idag på varuhuset i Lövånger fick man gratis fika, saft och kaffe om man ville(!!) Ofta man får det på NÅN annan affär?? Jag, Frida och Rebecka handlade alltså det vi skulle, och i väntan på skjuts hem satte vi oss ner och fikade i butiken. VANLIGT?! Nope.. Men väldigt charmigt.

Nu längtar jag.. till julafton, utgång på juldan, sång på annandan, utgång på annandan ;D Och är peppad på nyårs också.. Det blir inget Hemavan tyvärr, men vi ska ha trevligt i stan ändå hade jag tänkt! Är så kul att få träffa alla igen! Helgen var king.

GOD JUL på er!


Com hem

Vilken trevlig kväll i den lilla staden! Hade återföreningsfest till en början och gick sen ut både här och där. Och nu klunkar vi bakis-tablett-drinkar hemma hos Carro inför vårt kommande jobb imorn - 12-16 ;D Suck och pust och lycka och lust och godnatt

Lärare?!

Idag fick alla i klassen skriva ner positiva saker om varann - vad man tycker om alla - på lappar. Lapparna samlades sedan i var sitt kuvert (alltså man skrev 14 lappar var, en till varje person). Så jag har öppnat mitt nu här hemma för mig själv haha, och jag blir så nyfiken och vill veta vem som har skrivit vad ;P Var en bra idé dock, bra intiativ tjejer! Komplimanger skadar ju sällan.

Idag hände något med mig. Det var som en sån där ding-glödlampa som jag väntat på, och som  jag egentligen varit beredd på att måsta invänta flera år till... MEN - idag hände det! Tror jag.. Det gick upp för mig att jag kanske vill bli danslärare, helt seriöst! Och nu kanske ni tänker; "Jamen, konstigt, du går ju en danslinje? Hallå klart att du vill det? ELLER?" Men faktum är att jag bara haft det i tankarna, liksom en massamassa andra alternativ, men jag har aldrig blivit peppad och känt att det har varit rätt för mig.. Förrän idag! :D Helt seriöst, det vore perfekt har jag insett! Jag ser det framför mig.. Då får jag ju hålla på med dans hela dagarna, men rimligt mkt så jag inte blir less ändå (Och jag kan även ha en del teori-ämnen förhoppningsvis?). Sen kan jag få ett fast jobb, till skillnad från en dansare, där jag kan jobba till min pension, och jag behöver då inte heller pensionera mig vid 35-årsålder. Jobbar jag på ett gymnasium så är det ju ändå hyffsad nivå (Och jag får väl lägga upp det lite som jag vill med nivå och så, eller? Hehe). Men ändå gå på kurser och liknande så att JAG hela tiden utvecklar mina kunskaper inom dansen och inte bara står och trampar på samma ställe.. ÅH DET VORE DRÖMMEN! Då har man ju all-in-one, ett vanligt fast jobb, som dessutom involverar åtminstone ett fritidsintresse!

Och jag tror faktiskt att jag kan bli en bra lärare. Det är bara ett problem, och det är ju att ta sig in på skolan också.. Danshögskolan i Sthlm har ju hur många sökande som helst, och dum som jag var gick jag inte metodik/pedagogik-kursen här på skolan, som förbereder en inför rollen som lärare på auditonen där.. SMART KARRO! (men jag orkade verkligen inte just då, och det kändes inte relevant i det läget) Jag visste att jag skulle komma att ångra mitt beslut.. Men men. Jag får väl öva på egen hand, och ta hjälp av klasskamrater och lärare..

Sen finns ju en skola i Piteå.. Men jag har ingen koll, ÄR DEN BRA?! :S Och hur många år är den? Kan man ens dansa street där..? Hm. Måste kollas upp en del, helt klart. Men just nu känns det här väldigt rätt. Vi får väl se om det hinnner ändras med tiden, vilket kan vara troligt i och för sig..

Nu ska jag återgå till min kära resväska, som väntar på att fyllas mera. Hoppas hoppas att den inte överstiger 20 kg.. Kan ju bli väldigt bökigt och jag är rädd för att den nog ligger i riskzonen :S Sen ikväll blir det som sagt hiphop-jam. Borde gå till spegeln och öva in min "grymma min".. (Det är svårare än det låter faktiskt, så sluta skratta!) Ni kan ju hålla en tumme eller två för oss. Puss


Kanske skulle passa som lärare ändå?

Helgen som var och veckan som väntar

Den här helgen har varit hur mysig som helst :) Tack alla som förgyllde den. Allt från julbak till julmat till julklappshandlande och filmmys. Precis vad jag behövde. Nu sitter jag med efterbehandling i håret som luktar bär och som snart ska sköljas ur.. Har nämligen färgat håret (samma färg alltså). Och sen ska jag börja ta itu med den kluriga packningen inför mitt nästan tre-veckors-långa-lov hemma i norr. NU KOMMER JAG SNART! Wiho.

Imorn ska vi dansa på ett hiphop-jam på BK. Det ska bli väldigt spännande! Både att var med och att se alla andra ;D Lär ju bli en hel del folk, och en hel del dans.. Grimt.


Såhär peppad känner jag mig på allt som väntar i veckan


Ha!

Tiden springer iväg, nästa vecka åker jag hem hem! Visst trivs jag bra här, och visst är det skitkul här egentligen, men just nu längtar jag mer än något annat efter att få komma hem och bli omhändertagen av mamma och pappa och träffa syskon och husdjur, och knäcka nötter och käka fet mat och julmandariner och fika och julgodis och tända juleljus och mysa omkring i varma tofflor när det är hur mkt snö och köld som helst utanför fönstret.. AH! I can't wait :)

Är fortfarande sjukis.. Trodde ju att jag blivit frisk, men det kom tillbaka. Tji fick jag! Imorn ska jag kolla upp mitt blodvärde, för att försäkra mig om att det inte är nåt sånt som spökar igen. Är väl säkert nåt virus bara.



Längtar efter er!

Bra tjej

Jag har varit en smula arg i veckan, för jag insåg att jag fortfarande inte fått ett par skor som jag beställt från Dance & Gymshopen för flera veckor sen - som alla andra i klassen fått för länge sen! Så idag tog jag tag i skiten och ringde dit, flera gånger innan dom först och främst ville svara.. Sen fick dom lov att ringa upp dessutom, för rätt person var inte inne.. Men till slut fick jag det konstaterat att dom skickat mina skor i samma paket som min roomy Kristin..

Och jag ba "Jaha, det var ju väldigt konstigt, för jag är ganska säker på att hon hämtat ut sitt paket redan och då borde hon ju ha sett att mina skor också var med.. Men jag ska kolla med henne och hör av mig igen annars!" Och dom ba "Dom ska vara där.." Jaha, tänkte jag. Bäst för dom att det stämmer. (annars skulle jag bli ännu mer arg, inte göra nåt dumt alltså)

Och vad inser jag när jag kommer hem? Jo, nog har jag fått dom där skorna.. Dom ligger ju helt oanvändna i min garderob, Kristin har gett mig dom för flera veckor sen, jag har bara inte hunnit använda dom! Bra man är, bra minne man har? Jag blir seriöst orolig ibland. Värt att ha varit irriterad flera dagar, och inte ringde en enda klocka :S

/The goldfish

2a advent + Norrköping

Jag har handlat julklappar idag, men jag kan inte säga vad! Men hittade dom i Norrköping iaf, och har därmed färdigt till alla syskonen, är bara mor och far kvar nu.. Men jag känner att jag har läget under kontroll och det var en så otroligt befriande känsla idag påväg hem från staden. Och jag är lite såhär barnsligt stolt över mig själv, med tanke på hur lite pengar jag har att röra mig med i år.. Mer säger jag inte.. Ha!

2a advent, ljuvliga advent! Jag längtar hem som aldrig förr! Fast idag var det faktiskt riktigt mysigt här ändå.. Det är mkt julstämning i söder trots avsaknaden av meterhögt snöbelagd mark.. (korrekt mening? haha) Linköping äger då Skellefteå när det gäller fina ljusdekorationer på stan, utan någon som helst tvekan, det skulle en blind kunna se! (no offens) 

Och ikväll har jag tryckt hemkörd pizza med oxifilé, b-sås, paprika och färska champinjoner.. MM! 85 spänn för en pizza, hemkörning inkl dricka, det är väl underbart?! Jag är tjock och välmående! Sjukdomen har förresten givit med sig om ni inte förstått det redan..

Lycka och välgång

Nu är jag med sjuk

Jag har blivit smittad! Jag har inte ont i halsen dock, bara helt slut i kroppen, orkar just så pass röra fingrarna över tangetbordet.. Fast det är bättre idag än igår iaf.

Så vi har sjukstuga här nu. Disken har blivit ett berg, håret är skitigt, magen är full med onyttigt godis och läsk och jag är rädd för att mitt rum luktar sjukdom utan att jag märker det själv :( USCH! Jag vill faktsikt bli frisk nu. Det är inge kul att vara sjuk. Stackars stackars mig! Jag vill duscha men jag orkar inte..

Men nu är det filmtime iaf, ska se The house bunny och Mad money.. Hoppas dom är bra!
Sjuka pussar och kramar

Litegranna dans


Jag vill hem till mamma nu och käka lussebullar

When it all starts to fall, it always makes me wondering

How far down can it fall before I'm ready to stop stumbling

The rising part will take more time, for sure, but at least no fall further down

And even if I don't make it ashore, at least want to be sure that I won't drown


The more I take, the less I feel and that's when I start to worry

Whether good or bad - better to feel than not at all and without any need to hurry

Feelings may come and go, but they're always worth my every emotion

And usually they tend to grow and in time they seem to overfill my ocean


But lately it's been hard to feel, and hard to move and hard to know

The more I see the more it seems clear that I don't wanna be a part of the show

And I start to doubt myself and everybody else, I get weak and insecure

Feel ashamed of my ways, since I like it when I'm strong and oh so sure


But how can I always play my cards right and get along with no regrets

When I don't even know what I need or want and my head's a fully mess

Know it in time will come along, and I will rise up and stop feeling this low

But if you know now that you know how, please wake me up before you go


Det hostas i mitt vardagsrum

Idag var en rolig dag. Fast jag var inte så kul. Jag var mest trött och stirrig och tyst. Men vi fick dansa jazz med en annan lärare. Det var jättekul. Sen fick vi visa upp två streetkoreografier på Biblioteket. Det var ännu mer kul.

Sen hade vi balett. I början av lektionen ville jag skrika att jag hatar balett och inte orkar, och sen springa ut genom dörren (fast det gjorde jag inte). Men i slutet blev det kul ändå. Då kände jag mig bra. Och snygg.

Sen gick jag och Linn och Amanda på stan. Jag köpte två linnen på Monki. Dom var fina. Bara synd att jag inte har så mkt pengar. Det var dumt av mig. Men jag är nöjd ändå.

Kristin är sjuk. Jag tycker synd om henne. Hon sitter i vardagsrummet. Jag hör hennes bedrövliga hostningar. Stackars henne.

Hej då. Vi ses imorgon.

Tröttis

Nu är jag trött och less och mätt och lat och opepp och tankefylld och tom och känslig och okänslig och rastlös och lite glad och lite ledsen och lite kall..  jag tror jag tar och går och besöker min trogna vän badkaret för att bara ligga en lång stund och tända ett rött ljus som luktar sommar. Sen ska jag seriöst gå och sova.

RSS 2.0