1a advent

1a advent idag, och vi har tänt våran adventsstjärna, adventsljusstake och håller på att ordna 4 ljus också.. Det är mysigt med jul! Var och såg film hos Linn och Tobbe igår, och dom hade julpyntat hur mkt som helst. Jag blir alldeles varm inombords av det haha! Nu saknar jag bara hemmagjorda pepparkakor och lussebullar, vilket får väntas med ändå tills 4e advent i år.. Men det ska jag nog klara av.

Var ute i torsdags efter sista föreställningen i Norrköping (det gick förresten rätt bra, ska få se filmen på måndag). Vi hade varit uppe sen kl 6 och dessutom haft en ovanligt hård vecka dagarna innan.. Så behövdes inte mkt alkoholintag för att bli onykter kan jag intyga.. Gick på Platå och dansade.. Kan man nånsin bli less på dans är min fråga? Jag tror inte det. Vi är nog ett levande bevis på det.

Känner mig lite tom, fast det känns ändå helt ok. Jag har ett lugn över tillvaron, och jag vet att jag älskar tillvaron innerst inne. Så därför blir jag inte riktigt orolig. Tror jag mest behöver sova. Och växa till mig.

True colors are beautiful
True Colors - Ane Brun



Toppmusik lasts forever

Jag brottas med tanken. Känns dels lite löjligt att lägga ut låtar och säga "Den är bara SÅ bra, ni bara MÅSTE höra den! OMG alltså!!". Dessutom - av egoistiska skäl - är det nästan så att jag vill få behålla dessa skatter för mig själv och inte bara fläka ut dom till höger och vänster när jag inte är säker på att dom hamnar hos personer som uppskattar och behandlar dom med den vördnad och respekt dom förtjänar. They're like my babys! 

MEN. Jag har nog kommit fram till ett slutgiltigt beslutsfattande ändå - jag VILL dela med mig. Det finns låtar ingen borde leva hela sitt liv utan att ha hört. Helt enkelt. Och visst erkänner jag att det ibland kan vara så att man lägger ut en låt som kan tyckas inte alltför speciell vid första lyssnet, men känslor kan man upptäcka och förknippa med musik hur som helst. Där råder inga som helst regler. Gott folk, ladda ner, (eller köpa går också bra) lyssna, njut, och TA ERT FÖRNUFT TILL FÅNGA om ni inte upplever magin i dessa låtar!

Hey Baby - Stephen Marley
In The Morning - Promoe
Luckiest Man Alive - Chords
I Mitt Blod - Kultiration
Spinning - Thomas Rusiak
I Love Music - Rantoboko
By Your Side - Sade
Pop The Glock - Uffie
Just Like Water - Lauren Hill
Marathon - Kelis
From A Shell - Lisa Germano
Fields Of Gold - Eva Cassidy
One More Chance - Will.I.Am
He's Hurting Me - Maria Mena
Doo Wop(That Thing) - Lauren Hill
The Moment I Said It - Imogen Heap
No Return - Canibus
Just Hold Me - Maria Mena
Sophia - Nerina Pallot
Butterflies - Alicia Keys
Crush(All Over The World) - Kocky
Det Snurrar I Min Skalle - Familjen
Running Back - Jessica Mauboy
World Of Its Own - Tingsek
Kan Inte Säga Nej - Veronica Maggio
All Or Nothing - Athena Cage
The Crowd - The Cat Empire
Everything's Just Wonderful - Lily Allen
Homecoming - Kanye West
Freeze - Jordin Sparks
True Colors - Ane Brun
Hi - Psapp
In The Waiting Line - Zero 7
Bum Like You - Robyn
The One You Knew - Joshua Radin
On Off - Ane Brun

I promise I am totally normal

Var in på Apberget en sväng och blev påmind om en konversation mellan mig och Stina en helt vanlig kväll..

K- Hej
K- Jag kolla ditt krypin du har jättefina ögon
S- men sluta skriva, jag vill inte ha med dig att göra, utlännning!! Fattaru trögt? men tack, och jag VET att jag har fina ögon. Dra nu, shopp shopp!
K- Lilla söta flicka jag är inte sån, jag bara vill vara trevlig och söga att du är fin. Har du msn?
S- är du inte? okej! lovar du att du är helsvensk? Jag har msn, men jag skriver den inte i gästboken, för då kan någon  som inte får lov sno den!
K- Nej jag lovar! eller jag har varit men jag är inte längre, jag är ändrad.. Men om jag får ditt mobilnummer kan jag sms:a min msn??
K- (kommenterar diarium) -Haha du härlig humor!
S- hmm.. okej, ja det låter ju klokt! du verkar rätt smart *fNiZz* AAAhhh Det blir bra! har jag sagt att mitt hår är blondt, och jag är liten med stora bröst?... tycker du det är fint? :]
K- Blondt är min favorit! Inte för att jag provart så många.. Du är speciell.. Vars bor du då?? Vill du festa imorn jag har stor lägenhet? :D
S- nej, jag har aldrig provat ens, jag är faktiskt oskuld tihi! :] jaaaa, jag brukar dricka sprit, asså kan du köpa ut åt mig?

K- Jag med gumman.. Oroa dig inte jag är jättesnäll. Söta flicka inga problem, jag gör vad som helst för dig. Men vi kan ringa imorn du kan få  sova i min lägenhet då efter festen är slutat.. Sov gott Ängel som trillat från svenska himmel!

Bättre på köttfärs än bil

Ljuva dag! Ljuva morgon! Jag gick upp halv elva, och det är nog personligt rekord för att vara en lördag. Solen skiner genom mitt fönster, och jag kan ju inte göra annat än att må bra helt enkelt. Lite musik på det här gör känslan snäppet bättre också..

Igårkväll lagade vi tacopaj och spenatpaj hemma hos Linn, såg Idol och Step up 2.. Hur mysigt som helst. (konstigt att vi valde en dansfilm förresten.. hm) Filmen var som en vanlig typisk dansfilm; b:ig i storyn, klyschig osv, men grym och inspirerande dansmässigt. Och som vanligt när jag sett en sån film blir jag skittaggad på att bli världens bästa dansare och att gå hem och göra 500 sit-ups (trots att det är mitt i natten och man har tryckt fet mat hela kvällen) för att få lika tight mage som tjejerna i filmen.. HAHA, tönt man är.. Men skitsamma.

Efter att ha inhandlat allt vi behövde för vår matlagning, och efter att jag svalt besvikelsen då jag påväg tillbaka till bilen insåg att jag glömt köpa godis (bara för att alla i min klass är så nyttiga att dom inte äter sånt, då blir man ju lätt lurad när ingen annan går på godisavdelningen.. och då hade jag inte heller sett dom där tighta magarna i filmen..) - SÅ blev jag sugen på att köra bil.. Det var ju ett rätt bra tag sen jag körde nu, och det kom en pirrande känsla i hela kroppen då jag tänkte tanken på att jag faktiskt KUNDE få köra hem.. Och Linn uppmuntrade mig, så jag tänkte - JAG GÖR DET! Och det gick rätt bra faktiskt, Linns bil var väldigt skön, och även om det är ca 400m hem till dom från affären så var den sträckan precis vad jag behövde, tror jag!

MEN. Det kommer en fortsättning.. Väl framme var det dags för världens svåraste fickparkering - mellan två bilar, i en VÄLDIGT lutande backe, och ca en billängd ifrån själva tegelhuset.. Fattar ni ungefär? Så man måste köra längs väggen, hitta in smidigt mellan de två bilarna, och råkar man för en kort stund tappa dragläget i den sjukt branta backen så åker bilen rakt in i tegelhuset.. Men det gick rätt bra ändå.. Men var tvungen att backa om ändå för att komma perfekt mellan bilarna. Så backade saaakta så långt jag vågade bak intill husväggen..

Och då kom panikkänslan "Nu gäller det Karro, du får inte misslyckas, för tappar du fokus en kort stund blir det här en väldigt dyr och ovärd resa". Så för säkerhetsskull la jag i handbromsen då jag skulle hitta dragläget.. Och det gick väl bra - trodde jag - la ur handbromsen - TRODDE JAG - och körde uppför backen och landade perfekt mellan bilarna.. MEN. Nu kommer men:et.. Det började plötsligt lukta VÄLDIGT bränt i bilen.. Och jag tyckte väl att jag hade varit i behov av lite ovanligt mkt gas för att ta mig upp - och det var för att handbromsen tydligen inte åkt hela vägen ner :S

SÅ, jag hoppas hoppas hoppas att jag inte förstört deras koppling!! Vore ju väldigt onödigt.. Och jag skäms i så fall.. Hatar fickparkering i brant backe i kombination med min egen personliga panik. Det suger. Men jag var iaf king på att steka köttfärs till pajen, så talang i något har jag bestämt.. Wiho! Good for me. :D

Phase - Danity Kane

Trötthet, jul och den för evigt hatade kvällen

Jag är huur trött som helst. Går inte att beskriva.. Ikväll ska jag vänligt men bestämt tvinga mig själv att gå i säng tidigt. Är peppad på street och på att sluta tidigt imorn. Friday is the shit! Sen ska vi baka paj och ha myskväll.

Hade vårt torsdagsfika idag, smakade hur bra som helst. Synd bara att jag var för trött för att skratta ordentligt.. Men men.

Är det bara jag som börjar få julstämning? Jag går omkring och njuter för mig själv hela dagarna.. Det är så mysigt på stan och jag och Kristin har köpt en adventsstjärna och en adventsljusstake. MMM som i Mysigt! Jag längtar.

Tiden går så väldigt fort.. Den här terminen har tagit rekord, helt seriöst! Och jag börjar få ångest över att det snart bara är halva tiden kvar.. För det är så sjukt roligt här och det är så alldeles lagom av allting, så jag tror att det blir svårt för mig att hitta sån här ljuvlig balans senare i livet. Och jag vill passa på att njuta och utnyttja varje dag! Vilket jag faktiskt tycker att jag gör visserligen.. Men ändå går tiden så fort! Och ångesten kvarstår.. Jag vill inte sluta här nånsin!

Igår hade vi för övrigt världens ovärdaste kväll. Hade planerat att gå ut en onsdag för omväxlings skull, så efter att ha dansat hela dagen i skolan, dansat på streetkursen på kvällen, så sminkade vi oss och tog på oss jeans(!!) för att dra ut och dansa ännu mer.. (bra tänkt av mig som skulle vara hos sjukgymnasten halv åtta imorse men men) I vart fall; Vi gick till Platå - där det för övrigt hängde ett tiotal i 40-årsåldern (inte så häftigt) - och där skulle dom inte ens öppna sitt dansgolv. Jaha, kul. Då drog vi till Platens mittemot. Men vad hörde vi där, jo dom tog inträde 65 spänn trots att det var onsdagkväll och att vi var snygga, fattiga studenter som för första gången på VÄLDIGT länge hade på oss helt vanliga, mänskliga kläder och smink en vardag. Jamen kul! Garderoben kostade naturligtvis 40 spänn extra också. Värt? Nej. Så vi gick inte ens in..

I det här läget började vi bli lite otaggade. Och kommentarer som "Vi som sminkat oss och allt.." slängdes ut i luften med suckar och deppiga miner. Men så tog vi förnyade krafter och ryckte upp oss en sista gång och bestämde oss för att inte låta kvällen gå helt förlorad. Även om vi varit peppade på att gå ut och dansa så kunde vi ju iaf ha trevligt och sätta oss ner tillsammans på något fik- eller matställe.. Vilken bra idé! Vi enades till slut om Subway.. Så vi begav oss den halvlånga biten dit.

MEN! Vad såg vi när vi kom fram? Jo det ska jag tala om, dom hade ju givetvis stängt! Alldeles nyss. Jamen roligt. Kul kväll. Vi övervägde ett väldigt kort stund att gå på Donken, men det hade nog inte kunnat rädda vår kväll efter dom här nederlagen. Arga, besvikna, trötta och deppiga delade vi på oss för att ta våra bussar hem. (när jag och Kristin väntade på vår buss upptäckte vi dessutom att Donken hade stängt dom också - tur att vi inte gick dit!)

När vi väl satt på vår buss fick vi ett sms av dom andra "Sista bussen har gått.. Jag börjar fan gråta nu...." Vi erbjöd dom att komma till oss, men dom hade redan ordnat taxi.. Dom där extrapengarna man är SÅ sugen på att lägga ut efter en så otroligt lyckad kväll. Fuck! Aldrig detta igen säger jag. Linköping är inte så livat och grymt en onsdagkväll kan vi alltså konstatera. JAG VET DET NU. Suck och pust. Men.. Bättre lycka nästa torsdag..?


Inte länge kvar tills jag kommer upp. Då ska jag hänga med er(på er?) som aldrig förr. Dig också Mimmi ;D

Lätt att behaga

Övade som vanligt inför våran kommande föreställning idag, och körde till och med ett genomdrag med kläder.. Gick väl hyffsat, men man ser att det kommer bli bra.. Till slut. Vi fick även se en inspelning på oss och det var väldigt nyttigt! Nu vet jag vad jag ska jobba extra på.. Det är bara en vecka kvar nu! Eller på tisdag repar vi med orkestern som ska spela till oss, och på torsdag är den stora smällen.  Men man är sjukt sliten nu alltså, även om det är kul..

Efter genomdraget hade vi egentligen balett, men våran lärare frågade oss vad vi ville göra, och inte blev svaret balett iaf.. Det blev........ MASSAGE! Och vi fick ha det också.. Yay! Det var dagens höjdpunkt :) Jag bara älskar massage, och tror seriöst inte jag kan bli less på det heller..

Det är kul att när man är så väldigt trött och sliten, hur all ens energi och humör kan vända så lätt bara man - i det här fallet - får byta ut en balettlektion mot massage. Och hur tacksam man kan känna sig! Det är inte svårt att göra mig glad haha

Gårdagen

Hade alltså fest hemma hos oss igår, för ovanlighetens skull, men denna gång med tema hiphop. Blev inte så extrema hiphopare i vår utstyrsel, aningens feminima men med baggy jeans iaf.. Kvinnliga hiphopare kan vi väl kalla det! Mkt trevligt, ÅTERIGEN.. Var bara 6 st brudar, gjorde hemlagad pizza, hade djupa konversationer och tro det eller ej, men blev en hel del dans också! Ljuva tider.

Åt mat på Subway efter utgång på Platå, och det var faktiskt hur gott som helst! Då blev jag glad.. Att jag trots allt kan tycka om min favvomacka! Weeei!

Hey Baby - Stephen Marley


Dans i min kropp

Idag åkte hela klassen till Norrköping för att testa scenen vi ska uppträda på snart.. "Fyra Årstiderna".. Så vi har verkligen dansat heeeela dagen, sen åkte jag och Kristin hem, sov middag, åt middag, diskade lite av veckans disk (det var otroligt äckligt :S förstår inte hur 2 pers kan grisa ner det så!), för att sen dra på streeten nu ikväll..

SÅ MIN KROPP ÄR TRÖTT! Men jag har ett glatt humör och är hoppfull om framtiden, och det är väl ändå viktigast gott folk! Se och lär suckers. Moahaha! (vill påpeka att de sista meningarna är ironiska, eftersom jag är otroligt ödmjuk också)

Vad kan jag berätta mer? Jag har inhandlat en rygg-gördel.. :O Som jag invigde idag.. Det är alltså en sån där blå man brukar ha på knän, ni vet, om man varit skadad och vill stabilisera typ.. En sån, fast en skitstor som omringar hela nedre delen av magen och gör så att skinnet ovanför faller över som korvar (den sitter så tight) plus att med en tröja över ser man lite lätt gravid ut.. NICE! Jag har även blivit omtejpad, och nu är det bara en rosa tejp.. Och i en annan formation tihi

Men rygg-gördeln fungerade verkligen, så ska ha den så länge jag har ont och tills min muskulatur blivit tillräckligt stabil för att klara av våra många dagliga påfrestningar.. Det här ska nog bli bra! Jag är hoppfull! :D

Ett stort hugg i mitt lilla hjärta

Jag hade min första enskilda sånglektion idag på skolan (vilket var jättekul i sig, jag är peppad!). Men jag fick en hel del tid att öva själv också i ett eget rum.. Och i rummet fanns ett piano.. Och jag satte mig ner och spelade och spelade. OCH JAG SAKNAR DET! Och det gör ont att inse att jag inte lärt mig nåt nytt och utvecklats sen jag gick 9:an - jag har snarare backat i utvecklingen! För jag kan inte ens alla låtar och melodier jag kunde då. Och då kommer en ångestfylld känsla av att jag hade kunnat vara mkt grymmare vid det här laget.. Har jag gått miste om nåt? :P Jag hatar den känslan.

Men men.. Tack för i helgen förresten! Blev tvådagars och jag tror bestämt att jag gått och förälskat mig i den här staden och mitt liv. Kan även rekommendera Baby Mama som vi såg igår :)

I Love Music - Rantoboko


Vaddå mitt rum är inte stökigt


Pannkaksparty

Baletten var riktigt rolig idag, för första gången på länge! Mina nya balettskor gör att jag känner mig lätt som en fjäder.. Jag skyller allt fult jag gjort tidigare på mina gamla dåliga balettskor, och intalar mig själv att det bara är därför.. Det brukar funka ;) Våran nya lärare pratade till och med med mig, hade trott att hon skulle ignorera mig totalt. Alltså är jag inte ett hopplöst fall..? Jag hoppas. Haha helt seriöst, allt blir kul bara det går bra och man känner sig duktig.. Jag vill ha fler sånna dagar vad gäller baletten, det är den enda dansstilen vi har som jag inte riktigt tycker om.. Och mkt handlar väl om hur bra det går antar jag..

Ikväll blir det pannkaksparty hos klasskamraterna till grannar! Jag och Kristin ska baka kladdkaka med After Eight i och bjuda på.. Mumma!

Jag vill tillbaka till Norge! Men samtidigt njuter jag skitmkt av att vara hemma igen också.. Det är ett roligt liv jag fått. Haha.. Här kommer lite mer bilder från Oslo, och JA vi var på Subway.. Så nu kan jag fortsätta att låta bli att äta där ett tag till.. Första halva mackan var skitgod, som det var precis i början då jag just lärt känna Subway - då det smakade sådär ljuvligt gott.. Men sen återgick smaken till detdär "jag har ätit det här dag in och dag ut i ett år".. Men men. Värt ändå.. Jag ångrar ingenting. Och missförstå mig inte, all respekt till Subway. Jag önskar innerligt att jag inte tröttnat på smaken av en tonfiskmacka.. Det brukade vara nåt av det godaste jag visste..



By Your Side - Sade

Jag är en tejpad kvinna

Kom hem inatt, 03.30 och Tobbe är världens snällaste som kommer och skjutsar hem mig. Tack! Hoppas kinder-ägget smakade bra och att det blev en överraskning eller två.. Linn - jag kan numera helt och fullt stödja dig i om det blir aktuellt med giftemål med denna man. You go guys!

Åkte hem, sov 3 timmar, cyklade till sjukgymnasten, cyklade hem, sov 3 timmar och råkade visst försova mig till skolan.. Bra det låter "Ehm, vi börjar ju 13.00 jag vet, men jag råkade försova mig.. Ursäkta" Men men! Nu har jag tejpbitar fulla ryggen efter besöket i morse, och dom ska sitta en vecka för att stabilisera ryggen. Är ju troligen inget allvarligt men jag tycker det låter kul att min rygg har blivit ihoptejpad.. Tejparna är dessutom knallrosa och knallblå.. Hihi det är jättefint!

What more can I say

Gårkvällen var som en norrlänning från Skellefteå så häftigt skulle ha uttryckt det "SPÅRAD!" Jag gillar Oslo, och jag gillar att syskonen blir som barn på nytt när vi får umgås ihop. Får vi dessutom lite alkohol i kroppen blir vår kombination många gånger mer än extrem, men personligen upplever jag det mest som en skön och uppfriskande fläkt. Vad ska jag säga mer.. Det var som sagt 80tals-tema på festen. CALL ON ME




RSS 2.0