Lugnet efter den roliga stormen

Vi klarade helgen, med bravur! Både att klämma in 10 gäster i vår lägenhet, att komma sams med mat och disk och dusch, och att genomföra föreställningarna utan alltför stora blåmärken och missar. Ärligt talat tror jag att vi dansade näst intill exemplariskt. Jag är SÅ lycklig.

Visserligen lyckades jag stuka min fot kvällen före premiären, men det gick förvånadsvärt bra ändå. Hade den lindad och den blev mer och mer stabil för varje dag som gick. Sen var det kul att så många släktingar och vänner åkte hela vägen hit för att se :)

Efter sista föreställningen i lördags städade vi bort efter oss i tomtefart, och begav oss sedan på en audtition några i klassen. Jag skickade min familj att underhållas under tiden hos våra kusiner. Auditionen var hur kul som helst! Vi fick gå i klackar över diagonalen, dansa en Britney-kombination i klackar och sen göra en crump-kombination (i vanliga skor!) Hoppas DOM ringer mig snart, jag vill!
 
Helgen avslutades så bra den bara kunnat. Jag, pappa och Rebecka åkte till Norrköping och tittade på en nyfödd baby, helt SJUKT vad liten. Lilltånageln var nästan obefintlig kan jag ju meddela. Jag fick hålla den lilla minitjejen, och blev påmind om hur fantastiskt livet är egentligen, och så skört på samma gång.. Efter besöket på BB åt vi pizza och sen på bio. Myspys

Nu känns det så väldigt tomt här hemma. Jag kan liksom inte ta in att allt bara är över, det är både skönt och vemodigt på samma gång. Men just nu njuter jag mest.. Vi fick förresten en massa fina blommor! Och kylen är otroligt välfylld just nu...



Vårkänslor, en födelsedag och Oslo avklarat

Förbered er på ett långt inlägg. Arrgh!

Våren är här! Solen skiner varmt och livet är underbart (om man bara bortser från tröttheten orsakat av alla onådiga rep - men det gör jag) Kom våren, kom. AH

Jag har fyllt år, 21 år gammal är fröken numera. Snart kommer rynkorna! Hade en helt okej födelsedag men en dessto mysigare kväll. Jag fick choklad av Linn, ett spel - "Kampen om Skellefteå" höhö - av Kristin, en middag och en parfym av Masse. Sen såg vi "Gran Torino" (riktigt bra!) hos Linn och Tobbe med tårta och chips och cola. MM  

I helgen var ju då jag och Kristin på audition i Oslo för dansskolan Laban, London. Vi bodde hos storasyster Frida som skämde bort oss rejält med mys och mat och godsaker och som gav mig ett par snowboardskor i present! Grymt snygga och sköna. På lördagen var det workshop hela dagen då man fick prova på stilarna, lärarna och ställa hur mkt frågor som helst. Det var kul och lugnade en inför söndagen, då själva auditionen var. Det var ungefär samma upplägg som lördagen, men gick lite snabbare fram osv. Det kändes bra att dansa, och som att jag fick mkt uppmärksamhet av läraren. Vi var 37 st, och vid ett tillfälle sa hon att det bara var en person som hade gjort rätt riktning på övningen, och pekade på mig och sa "Congratulations number 167".. Haha! 

Intervjun gick dessto sämre, jag och Kristin hade suttit uppe till klockan två på natten kvällen innan för att förbereda oss på svaren och hur vi bäst skulle formulera oss på engelska. Men vid själva intervjun ställde hon andra frågor som vi inte hade väntat oss :S Så jag stakade mig en del och vid ett tillfälle upplevde jag att hon missförstod mig helt och inte godtog mitt svar som tillräckligt bra. Men men. Vi får väl se om två veckor vad det står in brevet.. Fick förresten veta att det var 1000 sökande till 80 platser haha.. Så vidare förhoppningar har jag inte, även om jag inte tycker att jag var sämre än nån där borta. Skulle inte förvåna mig om dom inte tar in nån alls från våran grupp. But what do I know? Jag väntar och ser :) Innerst inne är jag osäker på vilken skola som är riktigt rätt för mig inom dansen.. Om jag mot förmodan kommer in på Laban kan jag givetvis inte tacka nej men.. jag känner mig lite kluven.

Vi landade i Linköping halv fyra på måndagmorgon, och klockan nio började vi repa på skolan! :P Har intensivvecka i veckan, så det är verkligen no mercy. Men det är självklart kul också. Kommer få en shock när föreställningarna är över - det kommer bli så grymt tomt.. Buäh

I förrgår hittade jag en tia i min jackfika - och lyckan var total. Hemköp har i veckan rea på blodpudding, två paket för 10 kr, så känslan av att kunna ladda kylen med mat denna sista vecka i fattigdom innan låningsdagen satt på rätt plats. Var visserligen en läskig upplevelse - själva tillagningen av blodpuddingen (vilket var en första gång för mig då). Innan den är stekt så kan man tydligen se att det är vad det heter - BLODPUDDING! :S Läskigt.. Men jag kan inte förneka att det var lika gott som då man var liten.. Och nyttigt är det, så what the fuck. Lite blod har väl ingen dött av..? /Vampyren

Kan erkänna något snäppet läskigare i matväg - jag har smakat en yttepyttetiniwinimini tugga av njure! Det hade jag aldrig trott skulle hända, men det HAR hänt. Smakade som leverpastej ungefär.. Och är inget jag kommer att tillaga på eget initiativ, men dock en upplevelse utöver det vanliga i min lilla vardag.

Jag längtar till alla som ska komma hit och se föreställningen nästa vecka! Jag ska visa er så mkt jag bara orkar och förmår av den mysiga staden, vår lägenhet och mitt fina rum. Hihi

Upp och ner

Sannerligen, sannerligen. (Trollkarlen från Oz)

Har haft en ljuvlig helg i fjällen med nästan hela familjen. Jag och syrsan Frida blev firade och jag fick en "typ Mp3" bl a och världens godaste tårta med citronfromage, fransk marräng, exotiska frukter på toppen och mördeg med chokladbitar som botten. Typ den GODASTE ever.

Nu ska jag fylla på min nya miniteknik med en massa bra musik att springa till imorn på fysen. Sen vill jag sova. Nu nu nu. Men jag måste fylla i auditionpapper först blähä - till Laban, är audition i Oslo nu i helgen.

Ska bli skönt att bo hos syrsan, saknar dig redan!



Längtar till låningsdagen

Imorn bär det av till Åre för att spendera helgen tillsammans med mamma, pappa, Frida och Rebecca! Känns riktigt skönt att få lite kvalitetstid. Idag har jag även bokat biljetter inför nästa helg, då jag och Kristin ska på audition för Laban i Oslo. Där gick min sista kosing! Men jag jag nöjd ändå.

Fick se några av dom andra gruppernas danser idag, och jag blir så glad och peppad för det är så bra redan. Tror det blir en lyckad föreställning. Igår fick vi även veta att vi ska ha en uppvisning i början av maj med streetgruppen jag går i på onsdagskvällarna. Känns också roligt, men damn att vi inte rymdes i React! Jag är ju bara här ett år, och det suger. Lite bitter är jag allt, men men. Vad att göra.

Snart är det ju för övrigt Musikalauditions, ah! Dags att styra upp ALLT! Lite stressstressstress.. Men. En sak i taget. Och ta tag i dagen! Nu ska jag baka pizza att ha med på tåget imorn. Ha!

Mina lår är för övrigt tunga som bly idag.





Hittade några gamla godingar, hehe

Matglädje, bulor, huvven och hundar

Jag har blivit stammis på mataffärer har jag upptäckt. Jag menar - jag har till och med ett ICA-kort, hur vuxet är det eller? Det känns som att jag har upptäckt självaste tjusningen med matlagning - från inhandlandet av råvaror, till ätandet av den tillagade maträtten. Och när jag nu inte har råd att handla så mkt kläder och annat, trösthandlar jag gärna mat istället (dock inte för samma summor), för mat det SKA man ju ha.

För ett par dagar sen lagade jag för första gången en maträtt som tog mig 1 1/2 timme att tillaga. Älgkött grytbitar, med grönsakerna ni ser på den härligt matinspirerade bilden, blir ni inte sugna så säg? Och med en sås blev det en gryta och till blev det pasta och kalla grönsaker och bål att dricka. Vuxet, återigen.

I skolan har vi i veckan fått öva att stå på huvet, vilket var en premiär från min sida. Jag blev väldigt exalterad över att det faktiskt gick. Sen delades vi in i par där den ena skulle stå på huvet ett bra tag i vår akrobatikdans (denna någon kommer alltså att tvingas stå på huvet i föreställningen) och denna någon blev givetvis jag i mitt par.. Efter mina tappra försöka att hålla mig upp så länge som möjligt, (vilket lyckades sämre och sämre ju tröttare jag blev)och efter den otroligt evighetslånga lektionen där vi repeterade detta parti i dansen om och om igen - slutade jag upp med en fet bula på armen och en annan fet en på mitt huvud. Detta måste definitivt övas inför föreställningen, och jag hoppas innerligt att jag inte kommer att få en kal fläck på huvudet på köpet. Det vore ju inte snyggt, hej munk?

Vi kallades för övrigt för huvven och hundar av våran lärare denna lektion jag just berättat om. Höhö

Kom och se föreställningen på Sagateatern 26e mars kl 19.00 eller 28e mars kl 15.00.

Nu ska jag sova gott och länge! Tack förresten för en trevlig utekväll igår och en skön dag och kväll ikväll! Igår drack vi oss energiska på Red Bull, åt kladdkaka med glass och gick ut på Platå och dansade mest av alla. Idag har vi varit på stan, på max, och hos Linn och färgat hår, ätit ost och kex och grönsaker m dipp, haft massage, kollat på schlager (mest sågat är viktigt att tillägga) och avslutade med filmen Patrik 1,5.
Life IS good.


RSS 2.0